L’Ajuntament de Benimodo ha renovat l’ajuda de 2.000 euros que concedeix a historiadors perquè investiguen el passat de la localitat i ho exposen en l’assemblea comarcal que viurà en 2018 una nova edició (la divuitena) a Villanueva de Castellón, exactament entre el 26 al 28 d’octubre. La beca cobrirà totes les despeses que s’originen amb la confecció i exposició del treball, com el desplaçament, allotjament, manutenció, inscripció i assistència als actes programats. El treball tindrà una extensió mínima de 25 folis. La beca està dotada amb un import de 2.000 euros, que s’abonarà una vegada s’haja finalitzat el treball de recerca. Es concedirà abans del 7 de febrer de 2018. L’ajuntament es presentarà com a col·laborador de l’investigador en l’assemblea, així com es reserva el dret a publicar la comunicació en mitjans municipals. En qualsevol cas, el becari haurà de manifestar en l’exposició o per escrit en el text definitiu que es lliurarà al Secretariat Local d’Organització de l’Assemblea d’Història de la Ribera que aquesta comunicació ha gaudit de l’ajuda econòmica de l’Ajuntament de Benimodo. Els requisits dels aspirants seran ser major d’edat i estar en possessió de titulacions universitàries com a doctorat, llicenciatura, grau i/o màster en Geografia, Història, Història de l’Art i Humanitats i el termini de presentació de sol·licituds acabarà el dia 31 de gener de 2018. Serà també obligatori realitzar una conferència a Benimodo en la data que s’acorde entre el beneficiari de la beca i l’ajuntament. La resta de les bases per a la tramitació de la sol·licitud es poden consultar en l’ajuntament.
El doctor en Història per la Universitat de València Luis M. Rosado va guanyar l’anterior edició de la beca i va realitzar un estudi sobre la importància de la sericultura en l’economia de Benimodo en la segona meitat del segle XVIII.
L’Assemblea d’Història de la Ribera és una trobada d’estudiosos i investigadors que amb caràcter bianual es desenvolupa en una localitat de la Ribera del Xúquer i que té com a objectiu mostrar als assistents (investigadors, historiadors, arqueòlegs, aficionats a la història, però també a tot el públic assistent que acudeix) quins són les últimes recerques que s’estan desenvolupant sobre la història de les societats pretèrites riberenques. L’Assemblea d’Història de la Ribera s’ha desenvolupat fins hui en disset edicions i en totes, com en la pròxima, ha disposat de l’aval acadèmic de la Universitat de València, fins i tot en les últimes edicions ha sigut oferida com un curs de lliure elecció pel Servei d’Extensió Universitària de l’esmentada universitat. Aquesta edició de l’Assemblea d’Història de la Ribera es desenvoluparà a Villanueva de Castellón i com en edicions anteriors hi haurà dues seccions: una miscel·lània (amb les característiques seccions de Geografia, Fonts documentals, Arqueologia, Història Antiga, Medieval, Moderna, Contemporània i Història de l’Art i Patrimoni) i una altra secció de caràcter monogràfic sobre l’ensenyament en la Ribera.